Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ticinói burgonyás tál

2x      2x   0.0x
Ticinói burgonyás tál recept

Ticinói burgonyás tál recept

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 150 g szafaládé (virsli)
  • 120 g szárazkolbász
  • 80 g főtt sonka
  • 100 g húsos császárhús
  • 1 egész tojás
  • 40 g liszt
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, káposztareszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. A szafaládé és a kolbász bőrét lehúzzuk, vékonyan felkarikázzuk; a sonkát és a császárhúst apró kockákra vágjuk. A felaprított húsféléket és a tojást a burgonyához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk - eredetileg sok borssal készül -, és vajjal kikent vaslábasba vagy cserépedénybe simítjuk. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 °C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul (45-60 perc). Forrón tálaljuk, hagymasalátával vagy sok hagymával készült vegyes idénysalátával. Laktató, kalóriadús étel; erős fizikai munkát végzők, kiéhezett síelők figyelmébe ajánlom!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!