Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ticinói burgonyás tál
2x
2x
0.0x
Ticinói burgonyás tál recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 150 g szafaládé (virsli)
- 120 g szárazkolbász
- 80 g főtt sonka
- 100 g húsos császárhús
- 1 egész tojás
- 40 g liszt
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, káposztareszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. A szafaládé és a kolbász bőrét lehúzzuk, vékonyan felkarikázzuk; a sonkát és a császárhúst apró kockákra vágjuk. A felaprított húsféléket és a tojást a burgonyához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk - eredetileg sok borssal készül -, és vajjal kikent vaslábasba vagy cserépedénybe simítjuk. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 °C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul (45-60 perc). Forrón tálaljuk, hagymasalátával vagy sok hagymával készült vegyes idénysalátával. Laktató, kalóriadús étel; erős fizikai munkát végzők, kiéhezett síelők figyelmébe ajánlom!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!