Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajtos burgonyakoszorú

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 személyre:
  • 1,5 kg lisztes burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 50 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 100 g parmezán (jellegű) reszelt sajt
  • 250 g krinolin
  • fél dl olaj
  • zsemlemorzsa
  • néhány szép salátalevél
  • petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma



  

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, hasábba vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, fedő alatt 2-3 percig érleljük. Még melegen megtörjük (akár a burgonyapürét), hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat, a vajat, a sajtot, ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót, habosra kikeverjük. A krinolint megmossuk, bőrét lehúzzuk, 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, és a felforrósított olajban hirtelen megkapatjuk. Egy koszorú alakú sütőformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, belesimítjuk a burgonyapüré felét, rászórjuk a sült krinolinkockákat, majd betakarjuk a maradék burgonyapürével. A forma alját a asztallaphoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse. Előmelegített sütőbe toljuk, és mérsékelt tűznél (180 °C) pirosra sütjük (kb. 45-50 perc). Néhány percig a formában pihentetjük, aztán kerek tálra borítjuk; a koszorú belső üregét salátalevelekkel, petrezselyemmel díszítjük. Azonmód tálaljuk, tortaszerűen szeleteljük, és külön csészében, jól behűtött, zúzott fokhagymával, sóval elkevert tejfölt kínálunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!