Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sajtos burgonyakoszorú
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 személyre:
- 1,5 kg lisztes burgonya
- 3 tojássárgája
- 1 egész tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- 50 g vaj vagy Rama margarin
- 100 g parmezán (jellegű) reszelt sajt
- 250 g krinolin
- fél dl olaj
- zsemlemorzsa
- néhány szép salátalevél
- petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, hasábba vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, fedő alatt 2-3 percig érleljük. Még melegen megtörjük (akár a burgonyapürét), hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat, a vajat, a sajtot, ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót, habosra kikeverjük. A krinolint megmossuk, bőrét lehúzzuk, 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, és a felforrósított olajban hirtelen megkapatjuk. Egy koszorú alakú sütőformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, belesimítjuk a burgonyapüré felét, rászórjuk a sült krinolinkockákat, majd betakarjuk a maradék burgonyapürével. A forma alját a asztallaphoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse. Előmelegített sütőbe toljuk, és mérsékelt tűznél (180 °C) pirosra sütjük (kb. 45-50 perc). Néhány percig a formában pihentetjük, aztán kerek tálra borítjuk; a koszorú belső üregét salátalevelekkel, petrezselyemmel díszítjük. Azonmód tálaljuk, tortaszerűen szeleteljük, és külön csészében, jól behűtött, zúzott fokhagymával, sóval elkevert tejfölt kínálunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!