Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ütős csokitorta

4x      2x   0.0x
Ütős csokitorta recept

Ütős csokitorta recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg mandula
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 2 evőkanál tejszín
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál tej
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • kevés Rama
    margarin és cukrozatlan kakaópor a tortaforma előkészítéséhez
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 1 evőkanál rum



  

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kikenünk Rama
margarinnal egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük Rama
margarinnal. Ezután ahelyett, hogy kiliszteznénk a formát, vékonyan beszórjuk teaszűrőn átszitált, csomómentes kakaóporral, hogy ezzel is erősítsük a torta csokis ízét. A mandulát száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, durvára daráljuk. Az étcsokit apróra törjük, és a Rama
margarinnal meg a tejszínnel együtt finom gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Ha már sima és folyós, félretesszük kihűlni. Indulhat az érdemi munka, azaz a tortamassza elkészítése és a tortasütés. A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a sót és a tejet, aztán robotgéppel néhány perc alatt habosra és sűrűre verjük. Akkor lesz jó, ha a térfogata legalább a duplájára nő. Ekkor apránként belecsurgatjuk az olvadt csokit, jól elkeverjük, majd teaszűrőn át beleszitáljuk a masszába a kakaóport. Az egészet rendesen kidolgozzuk, aztán letesszük a gépet, fakanalat veszünk elő, és beleforgatjuk a durvára darált mandulát. A masszát beleöntjük az előkészített tortaformába, és 45 percig sütjük. Ennyi idő után készen van, pedig a beleszúrt tű ragacsosan jön ki belőle. Nem baj, ennek így is kell lennie, és ha tovább bent hagynánk, azzal túlsütnénk, kiszárítanánk. Megvárjuk, amíg a torta langyosra hűl, aztán óvatosan körbevágjuk egy késsel, kifordítjuk egy nagy tálra, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Miután teljesen kihűlt, lefóliázzuk, és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe. A mázhoz enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk az apróra tört étcsokit a Rama
margarinnal és a rummal. Még langyosan rákenjük a hideg tortára, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és a tortát visszatesszük 1 órára a hűtőbe. Tálalás előtt 30 perccel kivesszük onnan, hogy kicsit felmelegedjen, aztán forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vékonyan felszeleteljük. Megjegyzés: 10 szeletes torta lesz belőle.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!