Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkemájas burgonyapüré-torta

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • A burgonyapüré-tortához:
  • 800 g lisztes burgonya
  • 50 g Rama
    margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 egész tojás
  • 80 g reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • diónyi Rama
    margarin
  • 400 g csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 mk. szárított majoránna



  

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, hasábra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Melegen megtörjük, hozzáadjuk a vajat és annyi tejet, amennyival habosra, de nem túl lágyra kikeverhetjük, hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, megmosott, apróra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett, felkockázott csirkemájat, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és erős tűzön 5-8 percig pirítjuk, végül megsózzuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínben elkeverjük a tojássárgákat, a reszelt sajtot, egy kevés borsot és őrölt szerecsendiót, és a burgonyapüréhez adjuk. Azután hozzákeverjük a kihűlt csirkemájat, végül - óvatosan - a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy tortaformát, belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 °C) aranypirosra sütjük (25-30 perc). Tortánk úgy viselkedik, mint egy valódi felfújt, ezért csak kétharmad magasságig töltsük meg a formát, és a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! Ha megsült, várjunk néhány percet, és tálra borítva tortaszerűen szeleteljük fel. Salátát, ecetes savanyúságot kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!