Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csirkemájas burgonyapüré-torta
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- A burgonyapüré-tortához:
- 800 g lisztes burgonya
- 50 g Rama margarin
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 egész tojás
- 80 g reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- zsemlemorzsa
- diónyi Rama margarin
- 400 g csirkemáj
- 1 kis fej hagyma
- 1 ek. olaj
- 1 mk. szárított majoránna
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, hasábra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Melegen megtörjük, hozzáadjuk a vajat és annyi tejet, amennyival habosra, de nem túl lágyra kikeverhetjük, hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, megmosott, apróra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett, felkockázott csirkemájat, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és erős tűzön 5-8 percig pirítjuk, végül megsózzuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínben elkeverjük a tojássárgákat, a reszelt sajtot, egy kevés borsot és őrölt szerecsendiót, és a burgonyapüréhez adjuk. Azután hozzákeverjük a kihűlt csirkemájat, végül - óvatosan - a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy tortaformát, belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 °C) aranypirosra sütjük (25-30 perc). Tortánk úgy viselkedik, mint egy valódi felfújt, ezért csak kétharmad magasságig töltsük meg a formát, és a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! Ha megsült, várjunk néhány percet, és tálra borítva tortaszerűen szeleteljük fel. Salátát, ecetes savanyúságot kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!