Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sajtos burgonyatorta
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,75 l tej
- 60 g vaj vagy Rama margarin
- 2 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 kis fej hagyma
- 80 g reszelt sajt
- 4 dl besamel
- 1 csipet őrölt fahéj
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott burgonyát kockákra vágjuk, és az enyhén megsózott tejben puhára főzzük, leszűrjük, pürészerűen megtörjük. Míg a burgonya fő, a vaj felében megfonnyasztjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát, és a vajjal együtt a burgonyapüréhez adjuk. Elkészítjük a besamelt, még melegen a burgonyához keverjük, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a fahéjat, ízlés szerint sót, borsot, és habosra kikeverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba vagy formába simítjuk, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, erős tűzön (220 °C) piros-ropogósra sütjük. A sütőtálban vagy tálra borítva forrón tálaljuk. Ecetes savanyúság vagy friss idénysaláta kívánkozik mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!