Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajtos burgonyatorta

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 0,75 l tej
  • 60 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis fej hagyma
  • 80 g reszelt sajt
  • 4 dl besamel
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • bors
  • zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott burgonyát kockákra vágjuk, és az enyhén megsózott tejben puhára főzzük, leszűrjük, pürészerűen megtörjük. Míg a burgonya fő, a vaj felében megfonnyasztjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát, és a vajjal együtt a burgonyapüréhez adjuk. Elkészítjük a besamelt, még melegen a burgonyához keverjük, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a fahéjat, ízlés szerint sót, borsot, és habosra kikeverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba vagy formába simítjuk, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, erős tűzön (220 °C) piros-ropogósra sütjük. A sütőtálban vagy tálra borítva forrón tálaljuk. Ecetes savanyúság vagy friss idénysaláta kívánkozik mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!