Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lyoni burgonyás tál
1x
1x
0.0x
Lyoni burgonyás tál recept
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- 75 g Rama margarin
- 250 g sütőkolbász
- 200 g csirkemáj
- 1 dl húsleves (kockából)
- 3 ek. paradicsompüré
- 100 g reszelt sajt
- 5 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, nem túl vékony karikákra vágjuk. 50 g vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott, elmorzsolt kolbászt, a megmosott, lecsepegtetett, apró kockákra vágott csirkemájat, és néhány percig erős tűzön pirítjuk. A húslevesben elkeverjük a paradicsompürét, a kolbászos májhoz adjuk, a szokásosnál erőteljesebben borsozzuk, és fedő nélkül, gyakorta megkevergetve, erős tűzön addig főzzük, amíg mártásszerűre be nem sűrűsödik. A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítünk egy sor burgonyát - a teljes mennyiség felét -, elsimítjuk rajta a ragut, megszórjuk a sajt felével, végül befedjük a maradék burgonyával. A tejszínt alaposan kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk és a burgonyára öntjük. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) kb. 45-50 percig, pirulásig sütjük. A sütőtálban azonnal tálaljuk; igazán csak frissiben jó!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!