Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Lyoni burgonyás tál

1x      1x   0.0x
Lyoni burgonyás tál recept

Lyoni burgonyás tál recept

Hozzávalók:

  • 800 g burgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 75 g Rama
    margarin
  • 250 g sütőkolbász
  • 200 g csirkemáj
  • 1 dl húsleves (kockából)
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 100 g reszelt sajt
  • 5 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors



  

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, nem túl vékony karikákra vágjuk. 50 g vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott, elmorzsolt kolbászt, a megmosott, lecsepegtetett, apró kockákra vágott csirkemájat, és néhány percig erős tűzön pirítjuk. A húslevesben elkeverjük a paradicsompürét, a kolbászos májhoz adjuk, a szokásosnál erőteljesebben borsozzuk, és fedő nélkül, gyakorta megkevergetve, erős tűzön addig főzzük, amíg mártásszerűre be nem sűrűsödik. A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítünk egy sor burgonyát - a teljes mennyiség felét -, elsimítjuk rajta a ragut, megszórjuk a sajt felével, végül befedjük a maradék burgonyával. A tejszínt alaposan kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk és a burgonyára öntjük. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) kb. 45-50 percig, pirulásig sütjük. A sütőtálban azonnal tálaljuk; igazán csak frissiben jó!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!