Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sült hal öreghalász módra
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg tengeri hal (tonhal)
- 1 babérlevél
- fél citrom
- fél dl száraz fehérbor
- 800 g héjában főtt burgonya
- 5 egész tojás
- 3 dl tejföl
- 1 csokor vágott kapor
- 100 g reszelt sajt
- só
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A halat megmossuk, megtisztítjuk, egy nagyobb lábasba vagy tepsibe tesszük, annyi enyhén sós vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, a citromot és a bort, a forrástól számítva 10 percig gyöngyöző forralással főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni, aztán óvatosan, hogy el ne törjön, rácsra emeljük, és alaposan lecsepegtetjük. Lehúzzuk a bőrét, eltávolítjuk a szálkákat, és hosszúkás, kivajazott tűzálló tálba helyezzük. A még melegen meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, hozzákeverjük a tojásokat, a kaporral elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk és a halra terítjük. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) pirosra sütjük (30-35 perc). Azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!