Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sült hal öreghalász módra

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri hal (tonhal)
  • 1 babérlevél
  • fél citrom
  • fél dl száraz fehérbor
  • 800 g héjában főtt burgonya
  • 5 egész tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor vágott kapor
  • 100 g reszelt sajt
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A halat megmossuk, megtisztítjuk, egy nagyobb lábasba vagy tepsibe tesszük, annyi enyhén sós vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, a citromot és a bort, a forrástól számítva 10 percig gyöngyöző forralással főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni, aztán óvatosan, hogy el ne törjön, rácsra emeljük, és alaposan lecsepegtetjük. Lehúzzuk a bőrét, eltávolítjuk a szálkákat, és hosszúkás, kivajazott tűzálló tálba helyezzük. A még melegen meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, hozzákeverjük a tojásokat, a kaporral elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk és a halra terítjük. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) pirosra sütjük (30-35 perc). Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!