Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott fasírt

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • A fasírthoz:
  • 600 g darált sertés- vagy marhahús
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 kis fej reszelt hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 mk. mustár
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 30 g reszelt sajt
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 500 g héjában főtt burgonya
  • 4 kemény tojás
  • 2 közepes nagyságú ecetes uborka
  • 4 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A darált húst a tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlével, a hagymával, fokhagymával, a pirospaprikával, a tojással, a mustárral, a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajttal jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Zsemlemorzsával meghintünk egy mélyebb tűzálló tálat, vizes kézzel hosszúkás cipót formálunk a húsmasszából, a tetejét is meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C) pirosra sütjük (kb. 1 óra). Hagyjuk egészen kihűlni - legjobb, ha előző nap készítjük el. Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk - akár ugyanazt, amelyikben a fasírtot sütöttük -, aljára terítünk egy sor meghámozott, karikára vágott burgonyát, kissé megsózzuk, rá egy sor vékonyan felszeletelt fasírtot, annak tetejére néhány kemény tojáskarikát, arra pedig ecetesuborka szeleteket. A tejfölt simára keverjük a tojássárgával, kissé megsózzuk, megkenjük vele az első réteg tetejét, aztán ismét burgonya, stb. következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak - a tetejére burgonya, illetve tejföl kerüljön. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200 °C) kb. 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Friss salátával azonnal, forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!