Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rakott fasírt
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- A fasírthoz:
- 600 g darált sertés- vagy marhahús
- 1 zsemle
- 1 dl tej
- 1 kis fej reszelt hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mk. pirospaprika
- 1 tojás
- 1 mk. mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- 30 g reszelt sajt
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- 500 g héjában főtt burgonya
- 4 kemény tojás
- 2 közepes nagyságú ecetes uborka
- 4 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- só
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A darált húst a tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlével, a hagymával, fokhagymával, a pirospaprikával, a tojással, a mustárral, a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajttal jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Zsemlemorzsával meghintünk egy mélyebb tűzálló tálat, vizes kézzel hosszúkás cipót formálunk a húsmasszából, a tetejét is meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C) pirosra sütjük (kb. 1 óra). Hagyjuk egészen kihűlni - legjobb, ha előző nap készítjük el. Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk - akár ugyanazt, amelyikben a fasírtot sütöttük -, aljára terítünk egy sor meghámozott, karikára vágott burgonyát, kissé megsózzuk, rá egy sor vékonyan felszeletelt fasírtot, annak tetejére néhány kemény tojáskarikát, arra pedig ecetesuborka szeleteket. A tejfölt simára keverjük a tojássárgával, kissé megsózzuk, megkenjük vele az első réteg tetejét, aztán ismét burgonya, stb. következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak - a tetejére burgonya, illetve tejföl kerüljön. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200 °C) kb. 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Friss salátával azonnal, forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!