Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sertéscsülök Pékné módra

1x      1x   0.0x
Sertéscsülök Pékné módra recept

Sertéscsülök Pékné módra recept

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú nyers sertéscsülök (összesen kb. 1-1,5 kg csontjával)
  • 1 kg burgonya
  • 150 g apró hagyma
  • fél dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A csülköket gondosan megmossuk (ha szőr maradt volna rajtuk, azt leperzseljük, lekapargatjuk), lecsepegtetjük, fél órára besózzuk, majd szárazra töröljük, és a felhevített olajon, erős tűzön hirtelen átforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, mérsékelt tűzön csaknem puhára pároljuk. Ekkor áttesszük az egészet egy tepsibe vagy tűzálló tálba, mellédobjuk a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C), olykor lapáttal meg-megforgatva a burgonyát - pirosra-ropogósra sütjük. Amikor a burgonya félig megpuhult-pirult, hozzáadjuk a megtisztított hagymát is. A sütőből kivéve a burgonya tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és máris tálaljuk. Igazán csak frissiben jó, s bár voltaképpen egy kicsit időigényes, biztos siker! Idénysalátát, ecetes savanyúságot kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!