Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bakonyi burgonyás aprópecsenye
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 400 g sertéscomb
- 250 g zöldborsó
- 200 g gomba (lehetőleg erdei)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- a sütéshez olaj
- néhány salátalevél
Elkészítés:
A húst megmossuk, ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük, kevés felhevített olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, a megtisztított, felszeletelt gombát, a kicsumázott, karikára vágott paprikát, a hámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, rövid lére sütjük. Közben meghámozzuk, megmossuk a burgonyát, apró kockákra vágjuk, és forró, bő olajban kisütjük, itatóspapíron lecsepegtetjük. Az aprópecsenyéhez keverjük, és a salátalevéllel díszített tálra púpozva azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!