Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bakonyi burgonyás aprópecsenye

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 400 g sertéscomb
  • 250 g zöldborsó
  • 200 g gomba (lehetőleg erdei)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • a sütéshez olaj
  • néhány salátalevél



  

Elkészítés:

A húst megmossuk, ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük, kevés felhevített olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, a megtisztított, felszeletelt gombát, a kicsumázott, karikára vágott paprikát, a hámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, rövid lére sütjük. Közben meghámozzuk, megmossuk a burgonyát, apró kockákra vágjuk, és forró, bő olajban kisütjük, itatóspapíron lecsepegtetjük. Az aprópecsenyéhez keverjük, és a salátalevéllel díszített tálra púpozva azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!