Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Lecsós-burgonyás sertésborda

2x      2x   0.0x
Lecsós-burgonyás sertésborda recept

Lecsós-burgonyás sertésborda recept

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertésborda
  • 600 g burgonya
  • 500 g zöldpaprika
  • 250 g paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés liszt
  • a sütéshez olaj
  • 1 mk. enyhén csípős pirospaprika



  

Elkészítés:

A húst megmossuk, besózzuk, fél óra múltán szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, itatós papírra szedjük, félretesszük. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a megtisztított, megmosott, vékonyan felkarikázott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát; ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk.. A sütőolajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a burgonyát, kissé megsózzuk, a tetejére rendezzük az elősütött hússzeleteket, annak a tetején pedig elsimítjuk a lecsót. Előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön (180 °C) csak addig sütjük, amíg az egész jól átforrósodik (15-20 perc). Azonnal tálaljuk. Finom, magyaros étel, a java a burgonya, amely magába szívja az ízeket! Kitűnő vendégváró étel, előre elkészíthető.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!