Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
 - cocktail
 - édességek
 - egyéb
 - főzelékek
 - gyors ételek
 - húsételek
 - italok
 - levesek
 - mártások
 - saláták
 - sós sütemények
 - szendvicsek
 - tészták
 - ünnepi ételek
 - vegetáriánus
 
		15 kategóriában
2129db recept		
Lecsós-burgonyás sertésborda
							
						
				2x
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			
		
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			Lecsós-burgonyás sertésborda recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda
 - 600 g burgonya
 - 500 g zöldpaprika
 - 250 g paradicsom
 - 1 közepes fej hagyma
 - 50 g füstölt szalonna
 - 1 gerezd fokhagyma
 - só
 - bors
 - kevés liszt
 - a sütéshez olaj
 - 1 mk. enyhén csípős pirospaprika
 
Elkészítés:
A húst megmossuk, besózzuk, fél óra múltán szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, itatós papírra szedjük, félretesszük. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a megtisztított, megmosott, vékonyan felkarikázott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát; ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk.. A sütőolajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a burgonyát, kissé megsózzuk, a tetejére rendezzük az elősütött hússzeleteket, annak a tetején pedig elsimítjuk a lecsót. Előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön (180 °C) csak addig sütjük, amíg az egész jól átforrósodik (15-20 perc). Azonnal tálaljuk. Finom, magyaros étel, a java a burgonya, amely magába szívja az ízeket! Kitűnő vendégváró étel, előre elkészíthető.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
Hozzáadás a kedvencekhez
Recept nyomtatása
Recept elküldése