Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lecsós-burgonyás sertésborda
2x
2x
0.0x
Lecsós-burgonyás sertésborda recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda
- 600 g burgonya
- 500 g zöldpaprika
- 250 g paradicsom
- 1 közepes fej hagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kevés liszt
- a sütéshez olaj
- 1 mk. enyhén csípős pirospaprika
Elkészítés:
A húst megmossuk, besózzuk, fél óra múltán szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, itatós papírra szedjük, félretesszük. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a megtisztított, megmosott, vékonyan felkarikázott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát; ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk.. A sütőolajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a burgonyát, kissé megsózzuk, a tetejére rendezzük az elősütött hússzeleteket, annak a tetején pedig elsimítjuk a lecsót. Előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön (180 °C) csak addig sütjük, amíg az egész jól átforrósodik (15-20 perc). Azonnal tálaljuk. Finom, magyaros étel, a java a burgonya, amely magába szívja az ízeket! Kitűnő vendégváró étel, előre elkészíthető.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!