Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Burgonyás-zöldséges sertésborda
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda (vagy csirkecomb, mell)
- 800 g burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 100 g zöldbab
- 100 g champignon gomba
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál zeller zöldjével
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 ágacska rozmaring
- só
- bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A burgonyát héjában félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, hasábba vagy vastagabb karikákra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint daraboljuk. A húst megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára gyengén besózzuk, aztán szárazra töröljük, és kevés felhevített olajon mindkét oldalán elősütjük. A 10-15 percre vízbe áztatott római tál aljára terítjük a burgonyát, rátesszük a hússzeleteket, a felaprózott zöldséget, mellédobjuk a fokhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, a rozmaringot, a felkarikázott hagymát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül leöntjük az olajjal, amelyben a húst elsütöttük. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, majd 200 °C-ra kapcsolunk, és 40 percig fedő alatt pároljuk. A zöldségek sok lét eresztenek, ezért levesszük a tál fedelét, és további 20-25 percig anélkül sütjük - ennyi idő alatt a leves elpárolog. Azonnal tálaljuk. Könnyű, ízletes étel, nagy előnye, hogy előre el lehet készíteni, hiszen csak a sütés marad a végére.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!