Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Burgonyás-zöldséges sertésborda

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertésborda (vagy csirkecomb, mell)
  • 800 g burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 100 g zöldbab
  • 100 g champignon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zeller zöldjével
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ágacska rozmaring
  • bors
  • kevés olaj



  

Elkészítés:

A burgonyát héjában félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, hasábba vagy vastagabb karikákra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint daraboljuk. A húst megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára gyengén besózzuk, aztán szárazra töröljük, és kevés felhevített olajon mindkét oldalán elősütjük. A 10-15 percre vízbe áztatott római tál aljára terítjük a burgonyát, rátesszük a hússzeleteket, a felaprózott zöldséget, mellédobjuk a fokhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, a rozmaringot, a felkarikázott hagymát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül leöntjük az olajjal, amelyben a húst elsütöttük. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, majd 200 °C-ra kapcsolunk, és 40 percig fedő alatt pároljuk. A zöldségek sok lét eresztenek, ezért levesszük a tál fedelét, és további 20-25 percig anélkül sütjük - ennyi idő alatt a leves elpárolog. Azonnal tálaljuk. Könnyű, ízletes étel, nagy előnye, hogy előre el lehet készíteni, hiszen csak a sütés marad a végére.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!