Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Cukkínis rizstorta

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 150 g Rama
    margarin
  • 3 ek. olaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 8-10 bazsalikomlevél
  • 500 g hámozott paradicsom
  • 150 g füstölt szalonna
  • 600 g zsenge cukkíni
  • 2 dl húsleves kockából
  • 350 g rizs
  • 50 g parmezán jellegű sajt
  • 100 g gomba
  • bors



  

Elkészítés:

Először elkészítjük a mártást: 30 g vajon és az olajon megfonnyasztjuk az egyik megtisztított, finomra vágott hagymát, rádobjuk a vágott bazsalikomot, hozzáadjuk a villával elnyomkodott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 percig forraljuk. 20 g vajon zsírjára pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, megfonnyasztjuk rajta a másik megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott, hámozatlan felkarikázott cukkínit, és néhány percig erős tűzön átforgatjuk. Mérsékeljük a tüzet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a levest, és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Közben bő, sós vízben puhára főzzük a rizst, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a mártást, az 50 g vajat és a reszelt sajtot. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára simítunk egy réteg rizst, rá egy réteg cukkínit, egy kevés megtisztított, megmosott, vékonyra gyalult gombát, majd ismét rizs, stb. következik; a tetejére rizs kerüljön. Rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!