Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rizses zöldbab
2x
2x
0.0x
Rizses zöldbab recept
Hozzávalók:
- 800 g zöldbab (mirelit is lehet)
- 200 g fényezett rizs
- fél l húsleves kockából
- 150 g reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl ketchup
- só
- 30 g Rama margarin
Elkészítés:
A megmosott, alaposan lecsepegtetett rizst néhány percig kipattogtatjuk a felhevített vajon, hozzáadjuk a kb. 2-3 cm-re vágott zöldbabot, felöntjük a húslevessel, tűzálló tálba tesszük, lefedjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kissé magasabb hőmérsékleten (200 °C) puhára pároljuk. Még melegen összekeverjük a reszelt sajttal és a finomra vágott petrezselyemmel, kivizezett koszorúformába simítjuk - a forma alját az asztallaphoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kiöltse -, néhány percet várunk, majd tálra borítjuk. Megöntözzük a felforrósított ketchuppel és néhány petrezselyemlevéllel díszítve azonnal tálaljuk. Csak melegen jó. Friss idénysalátát kínálhatunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!