Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rizses zöldbab

2x      2x   0.0x
Rizses zöldbab recept

Rizses zöldbab recept

Hozzávalók:

  • 800 g zöldbab (mirelit is lehet)
  • 200 g fényezett rizs
  • fél l húsleves kockából
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl ketchup
  • 30 g Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A megmosott, alaposan lecsepegtetett rizst néhány percig kipattogtatjuk a felhevített vajon, hozzáadjuk a kb. 2-3 cm-re vágott zöldbabot, felöntjük a húslevessel, tűzálló tálba tesszük, lefedjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kissé magasabb hőmérsékleten (200 °C) puhára pároljuk. Még melegen összekeverjük a reszelt sajttal és a finomra vágott petrezselyemmel, kivizezett koszorúformába simítjuk - a forma alját az asztallaphoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kiöltse -, néhány percet várunk, majd tálra borítjuk. Megöntözzük a felforrósított ketchuppel és néhány petrezselyemlevéllel díszítve azonnal tálaljuk. Csak melegen jó. Friss idénysalátát kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!