Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Cukkínis rizses lecsó
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 500 g cukkíni
- 500 g zöldpaprika
- 250 g paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 100 g füstölt szalonna
- 100 g füstölt kolbász
- 200 g rizs
- 1 kk. pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. Elkeverjük benne a pirospaprikát, rádobjuk a karikára vágott kolbászt, a cikkekre vágott, hámozott paradicsomot, és kb. 5 percig - amíg a paradicsom jócskán levet ereszt - erős tűzön forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a megmosott, meghámozott, kb. 2 x 2 cm nagyságúra felkockázott cukkínit, a megmosott, kicsumázott, felszeletelt paprikát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. A rizst megmossuk, a cukkínis lecsóhoz keverjük, és annak levében - gyakorta megkeverve - puhára főzzük, de szétfőnie nem szabad! (Ha kevésnek találnánk a levét, egy kevés forró vízzel pótoljuk.) Végül utánasózzuk, borsozzuk, előmelegített tálba szedjük, tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!