Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkás rizstorta tésztában
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 300 g nagyszemű rizs
- 1 l tej
- só
- bors
- szerecsendió
- 300 g főtt sonka vagy főtt, füstölt tarja
- 100 g juhtúró
- 50 g Rama margarin
- 1 csokor petrezselyem
- 400 g mélyhűtött leveles tészta
- 1-2 ek. zsemlemorzsa
- a kenéshez 1 tojássárgája
- liszt
Elkészítés:
A rizst a forrásban lévő, sóval, borssal, 1 csipet őrölt szerecsendióval ízesített tejben, mérsékelt tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és a juhtúrót, ha langyosra hűlt, a vékony csíkokra vágott sonkát és a finomra vágott petrezselymet. A felengedett mélyhűtött tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy nagyobb és egy kisebb korongot vágunk ki belőle; a nagyobbikkal kibélelünk egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformát - a peremén maradjon 2-3 cm-es lelógó szegély -, megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a kihűlt rizses masszát, a tetejére helyezzük a kisebb tésztakorongot, a nagyobbik szegélyét pedig visszahajtogatjuk rá, kissé megnyomkodjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával imitt-amott megszurkáljuk, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) pirosra sütjük (25-30 perc). A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, lehúzzuk a formáról a karikát, és a tésztát lapos tálra csúsztatjuk. Tortaszerűen szeleteljük, friss idénysalátát kínálunk hozzá. Hidegen is jó!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!