Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bácskai rizses hús

1x      1x   5.0x

Hozzávalók:

  • 500 g sertéspörkölt
  • 300 g zöldpaprika
  • 150 g paradicsom
  • 200 g fényezett rizs
  • 1 kis csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

Szokás szerint pörköltet készítünk, azzal a különbséggel, hogy a húst kisebb kockákra vágjuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a rizst, a megmosott, kicsumázott, felaprózott vagy szeletelt zöldpaprikát, a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje az ételt. Tűzálló tálba tesszük, forrásig hevítjük, majd lefedjük, és előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) az egészet puhára pároljuk. Nem szabad ragacsosnak lennie! A tetejét néhány félretett paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszítve, tűzforrón tálaljuk!

Hozzászólások:

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!