Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bácskai rizses hús
1x
1x
5.0x
Hozzávalók:
- 500 g sertéspörkölt
- 300 g zöldpaprika
- 150 g paradicsom
- 200 g fényezett rizs
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
Szokás szerint pörköltet készítünk, azzal a különbséggel, hogy a húst kisebb kockákra vágjuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a rizst, a megmosott, kicsumázott, felaprózott vagy szeletelt zöldpaprikát, a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje az ételt. Tűzálló tálba tesszük, forrásig hevítjük, majd lefedjük, és előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) az egészet puhára pároljuk. Nem szabad ragacsosnak lennie! A tetejét néhány félretett paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszítve, tűzforrón tálaljuk!Hozzászólások:
Gáborhelyi Zsuzsa
2009-10-04 10:04:08
2009-10-04 10:04:08
Vélemény
Rendkivűl ízletes!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!