Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rizses hús ínyenc módra
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g sovány hús (borjú vagy szárnyas)
- 1 közepes fej hagyma
- 2 ek. olaj
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb ecetes uborka
- 1 dl száraz fehér bor
- cseresznyepaprikakrém
- 250 g nagyszemű rizs
- 5 dl húsleves kockából
- 1 csokor petrezselyem
- 4 kemény tojás
- 1-2 paradicsom
- só
- bors
Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a felaprózott ecetes uborkát, ízlés szerint sót, borsot, egy kevés cseresznyepaprikakrémet (meglehetősen csípősnek kell lennie). Ha a bornak a fele elpárolgott, takarékra kapcsolunk, fedő alatt puhára pároljuk a húst. A végén eltávolítjuk a babérlevelet. Közben a megválogatott, megmosott rizst egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a húslevest, lefedjük, és a sütőben megpároljuk. Ha puha, lazán hozzákeverjük a vágott petrezselymet és a húst a levével együtt. Cikkekre vágott kemény tojással és paradicsommal díszítjük. Reszelt sajtot kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!