Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rizses hús ínyenc módra

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g sovány hús (borjú vagy szárnyas)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb ecetes uborka
  • 1 dl száraz fehér bor
  • cseresznyepaprikakrém
  • 250 g nagyszemű rizs
  • 5 dl húsleves kockából
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 kemény tojás
  • 1-2 paradicsom
  • bors



  

Elkészítés:

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a felaprózott ecetes uborkát, ízlés szerint sót, borsot, egy kevés cseresznyepaprikakrémet (meglehetősen csípősnek kell lennie). Ha a bornak a fele elpárolgott, takarékra kapcsolunk, fedő alatt puhára pároljuk a húst. A végén eltávolítjuk a babérlevelet. Közben a megválogatott, megmosott rizst egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a húslevest, lefedjük, és a sütőben megpároljuk. Ha puha, lazán hozzákeverjük a vágott petrezselymet és a húst a levével együtt. Cikkekre vágott kemény tojással és paradicsommal díszítjük. Reszelt sajtot kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!