Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gyuvecs (szerb recept)

2x      2x   0.0x
Gyuvecs (szerb recept) recept

Gyuvecs (szerb recept) recept

Hozzávalók:

  • 600 g sertéshúsból pörkölt
  • 200 g rizs
  • 300 g zöldpaprika
  • 300 g paradicsom
  • 300 g padlizsán
  • 3 dl tejföl
  • 30 g Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A sertéshúsból pörköltet készítünk, hagyjuk langyosra hűlni. A lehetőleg nagyszemű rizst enyhén sós, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A megmosott paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, a padlizsánt előkészítjük, és valamennyit karikára vágjuk. Egy kivajazott tűzálló tál aljára egy réteg rizst simítunk, tetejét megrakjuk a paprika-paradicsom-padlizsán egy részével, arra néhány kanál pörköltet teszünk - levével együtt, majd néhány kanál tejfölt, és ismét rizs következik, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. Úgy gazdálkodjunk, hogy a végére paradicsom és tejföl kerüljön! A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, és előmelegített, forró sütőben (220 °C) puhára sütjük. Azonnal tálaljuk. Megjegyzés: 1 közepes fej karikára vágott hagymával, 150-200 g párolt zöldbabbal is dúsíthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!