Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sáfrányos rizses csirke

3x      3x   0.0x
Sáfrányos rizses csirke recept

Sáfrányos rizses csirke recept

Hozzávalók:

  • 250 g rizs
  • 1 kg csirkemell és/vagy comb
  • 1 közepes sárgarépa
  • 50 g zellergumó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 500 g tisztított zöldborsó
  • fél dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt vagy szárított sáfrány
  • 1 mk. szárított majoránna
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 100 g apró rák saját levében
  • 100 g olajos kagyló (ez utóbbi kettő el is maradhat)



  

Elkészítés:

A hozzávalók tekintetében emlékeztet egy kicsit a híres paellára, elkészítési módja azonban eltér tőle. A csirkehúst megmossuk, 1,5 1 vízzel feltesszük főni, ha a víz felforrt, megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott, megtisztított sárgarépát, a zellert, egy hagymát, a paradicsomot, majd mérsékelt tűznél kb. 30 percig gyöngyözve főzzük. Közben a zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk. Ha a csirke megpuhult, kiemeljük a húst a levéből, lebőrözzük, kicsontozzuk, apróbb darabokra vágjuk. A levest átszűrjük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst, átforgatjuk rajta, hozzáadjuk a sáfrányt, a leves háromnegyed részét, és megkeverjük, lefedjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20-25 percig pároljuk. A sütőből kivéve hozzákeverjük a maradék levest, a párolt zöldborsót, a lecsepegtetett rákot és kagylót, a majoránnát és a kakukkfüvet, a csirkehúst, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. Azonnal forrón tálaljuk! Megjegyzés: a zöldborsó helyett zöldbabbal is készíthetjük; ha friss fűszernövényeket használunk, még aromásabb!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!