Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sáfrányos rizses csirke
3x
3x
0.0x
Sáfrányos rizses csirke recept
Hozzávalók:
- 250 g rizs
- 1 kg csirkemell és/vagy comb
- 1 közepes sárgarépa
- 50 g zellergumó
- 2 közepes fej hagyma
- 1 paradicsom
- 500 g tisztított zöldborsó
- fél dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. őrölt vagy szárított sáfrány
- 1 mk. szárított majoránna
- 1 mk. szárított kakukkfű
- só
- 100 g apró rák saját levében
- 100 g olajos kagyló (ez utóbbi kettő el is maradhat)
Elkészítés:
A hozzávalók tekintetében emlékeztet egy kicsit a híres paellára, elkészítési módja azonban eltér tőle. A csirkehúst megmossuk, 1,5 1 vízzel feltesszük főni, ha a víz felforrt, megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott, megtisztított sárgarépát, a zellert, egy hagymát, a paradicsomot, majd mérsékelt tűznél kb. 30 percig gyöngyözve főzzük. Közben a zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk. Ha a csirke megpuhult, kiemeljük a húst a levéből, lebőrözzük, kicsontozzuk, apróbb darabokra vágjuk. A levest átszűrjük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst, átforgatjuk rajta, hozzáadjuk a sáfrányt, a leves háromnegyed részét, és megkeverjük, lefedjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20-25 percig pároljuk. A sütőből kivéve hozzákeverjük a maradék levest, a párolt zöldborsót, a lecsepegtetett rákot és kagylót, a majoránnát és a kakukkfüvet, a csirkehúst, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. Azonnal forrón tálaljuk! Megjegyzés: a zöldborsó helyett zöldbabbal is készíthetjük; ha friss fűszernövényeket használunk, még aromásabb!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!