Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhtúróval töltött palóc lángos

3x      1x   0.0x
Juhtúróval töltött palóc lángos recept

Juhtúróval töltött palóc lángos recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt, áttört burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só



  

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!