Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
		15 kategóriában
2129db recept		
Juhtúróval töltött palóc lángos
 
							
						
				3x 
  
				 1x
  
				1x 0.0x
  
				0.0x 
			
		 
  
				 1x
  
				1x 0.0x
  
				0.0x 
			 
                            Juhtúróval töltött palóc lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
 Hozzáadás a kedvencekhez
Hozzáadás a kedvencekhez Recept nyomtatása
Recept nyomtatása Recept elküldése
Recept elküldése