Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Orosházi tarhonyás csirke
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1,2-1,5 kg csirke
- 2 nagy fej hagyma
- fél dl olaj vagy Rama margarin
- 1 kk. enyhén csípős pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom (télen 2 ek. lecsó)
- 200 g tarhonya
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a megmosott, darabolt csirkét, és 3-5 percig - fehéredésig - erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt paprikát, a cikkekre vágott, hámozott paradicsomot, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, kevés víz hozzáadásával majdnem puhára főzzük. Ekkor ha túlságosan elfőtt volna a leve, hozzáadunk 1-2 dl forró vizet, beleszórjuk a tarhonyát, egyszer megkeverjük, aztán már csak a lábast rázogatva puhára főzzük a tarhonyát is. Vigyázat: a tarhonya sok lét felvesz, és az elkészült ételnek is inkább lucskosnak, semmint száraznak kell lennie, tehát eszerint adagoljuk a vizet! Ha a tarhonya is megpuhult (kb. 10-15 perc), az ételt előmelegített tálba szedjük, a tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel, és azónnal kínáljuk. Külön csészében tejfölt kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!