Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Orosházi tarhonyás csirke

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1,2-1,5 kg csirke
  • 2 nagy fej hagyma
  • fél dl olaj vagy Rama
    margarin
  • 1 kk. enyhén csípős pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom (télen 2 ek. lecsó)
  • 200 g tarhonya
  • 1 csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a megmosott, darabolt csirkét, és 3-5 percig - fehéredésig - erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt paprikát, a cikkekre vágott, hámozott paradicsomot, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, kevés víz hozzáadásával majdnem puhára főzzük. Ekkor ha túlságosan elfőtt volna a leve, hozzáadunk 1-2 dl forró vizet, beleszórjuk a tarhonyát, egyszer megkeverjük, aztán már csak a lábast rázogatva puhára főzzük a tarhonyát is. Vigyázat: a tarhonya sok lét felvesz, és az elkészült ételnek is inkább lucskosnak, semmint száraznak kell lennie, tehát eszerint adagoljuk a vizet! Ha a tarhonya is megpuhult (kb. 10-15 perc), az ételt előmelegített tálba szedjük, a tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel, és azónnal kínáljuk. Külön csészében tejfölt kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!