Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Halkorona

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 800 g tengeri hal (mélyhűtött)
  • 100-150 g kagyló (olajban vagy natúr lében)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • 8-10 szem bors
  • fél dl száraz fehér bor
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • diónyi Rama
    margarin
  • 2 ek. olaj
  • 1 citrom
  • olívabogyó
  • bors
  • zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott halat (édesvízi is lehet, ha nem szálkás) egy nagyobb lábasba vagy tepsibe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk a fokhagymát, a megtisztított, felkarikázott hagymát, a babérlevelet, a szemes borsot, a bort és egy kevés sót, és a forrástól számítva 15 percig lassú, gyöngyöző forralással főzzük. Levében hagyjuk kihűlni, jól lecsorgatjuk, bőrét és esetleges szálkáit eltávolítjuk, pépesre megtörjük, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlét, a tojássárgákat, ízlés szerint sót, borsot, simára kidolgozzuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett korona alakú sütőformába simítjuk, a formát langyos vízzel telt mélyebb tepsibe állítjuk (a víz ne érje el a forma peremét!), és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kigőzöljük (45-60 perc). A sütő ajtaját közben ne nyissuk ki, mert az étel összeesik. Egy kis lábaskában a felhevített olajon átforgatjuk a kagylót, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, melegen tartjuk. Az elkészült koronát tálra borítjuk, a közepébe halmozzuk a kagylót, citromszeletekkel, néhány szem olívabogyóval, petrezselyemmel díszítjük; azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!