Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Halkorona
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 800 g tengeri hal (mélyhűtött)
- 100-150 g kagyló (olajban vagy natúr lében)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 1 babérlevél
- 8-10 szem bors
- fél dl száraz fehér bor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 tojás
- 1 zsemle
- 1 dl tej
- diónyi Rama margarin
- 2 ek. olaj
- 1 citrom
- olívabogyó
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott halat (édesvízi is lehet, ha nem szálkás) egy nagyobb lábasba vagy tepsibe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk a fokhagymát, a megtisztított, felkarikázott hagymát, a babérlevelet, a szemes borsot, a bort és egy kevés sót, és a forrástól számítva 15 percig lassú, gyöngyöző forralással főzzük. Levében hagyjuk kihűlni, jól lecsorgatjuk, bőrét és esetleges szálkáit eltávolítjuk, pépesre megtörjük, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlét, a tojássárgákat, ízlés szerint sót, borsot, simára kidolgozzuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett korona alakú sütőformába simítjuk, a formát langyos vízzel telt mélyebb tepsibe állítjuk (a víz ne érje el a forma peremét!), és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kigőzöljük (45-60 perc). A sütő ajtaját közben ne nyissuk ki, mert az étel összeesik. Egy kis lábaskában a felhevített olajon átforgatjuk a kagylót, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, melegen tartjuk. Az elkészült koronát tálra borítjuk, a közepébe halmozzuk a kagylót, citromszeletekkel, néhány szem olívabogyóval, petrezselyemmel díszítjük; azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!