Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hagymás-húsos sonka
2x
2x
0.0x
Hagymás-húsos sonka recept
Hozzávalók:
- 400 g főtt sonka
- 100 g húsos füstölt szalonna
- 200 g borjú- vagy sertéscomb
- 2 tojás
- 2 zsemle
- 2 közepes fej hagyma
- diónyi Rama margarin
- 1 dl tej
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt, felaprított húst, a sonkát és a szalonnát kétszer megdaráljuk, egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan öszszedolgozzuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük az egyik megtisztított, felkarikázott hagymát, rásimítjuk a húsmasszát, és a tetejét betakarjuk a másik felkarikázott hagymával. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kb. 1 óra hosszát sütjük. A sütőtálban vagy abból óvatosan tálra csúsztatva kínáljuk. Vegyes salátát, ecetes savanyúságot kínálhatunk mellé. Igen finom!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!