Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hagymás-húsos sonka

2x      2x   0.0x
Hagymás-húsos sonka recept

Hagymás-húsos sonka recept

Hozzávalók:

  • 400 g főtt sonka
  • 100 g húsos füstölt szalonna
  • 200 g borjú- vagy sertéscomb
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 2 közepes fej hagyma
  • diónyi Rama
    margarin
  • 1 dl tej
  • bors



  

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt, felaprított húst, a sonkát és a szalonnát kétszer megdaráljuk, egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan öszszedolgozzuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük az egyik megtisztított, felkarikázott hagymát, rásimítjuk a húsmasszát, és a tetejét betakarjuk a másik felkarikázott hagymával. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kb. 1 óra hosszát sütjük. A sütőtálban vagy abból óvatosan tálra csúsztatva kínáljuk. Vegyes salátát, ecetes savanyúságot kínálhatunk mellé. Igen finom!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!