Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsfelfújt tojással
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 250 g főtt vagy sült hús (sertés, marha, borjú, baromfi)
- 150 g mortadella
- 50 g reszelt juhsajt
- 50 g reszelt parmezán jellegű sajt
- 3 dl besamelmártás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ágacska rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 tojás
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
Először is elkészítjük a besamelt, ha langyosra hűlt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy csipetnyi őrölt szerecsendiót. Finomra megvágjuk a petrezselymet, a rozmaring tűlevélkéit és a fokhagymát. A húst és a mortadellát megdaráljuk, egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a vágott fűszereket, a kihűlt besamelt, 2 egész tojást, valamint a kétféle sajtot, és alaposan elkeverjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a masszát, 4 fészket készítünk a tojások számára egy merőkanál domború oldalával, és előmelegített sütőben, 220°C-on kb. 50 percig sütjük. A 45. percben, azaz 5 perccel a sütési idő lejárta előtt kivesszük a tálat a sütőből, a fészkekbe ütjük a tojássárgákat (a fehérjét majd valami más ételhez elhasználjuk), és 5 percre még visszatoljuk. Tálaláskor tetejét meghintjük sóval, borssal; néhány paradicsomszelettel, petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!