Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsfelfújt tojással

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 250 g főtt vagy sült hús (sertés, marha, borjú, baromfi)
  • 150 g mortadella
  • 50 g reszelt juhsajt
  • 50 g reszelt parmezán jellegű sajt
  • 3 dl besamelmártás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ágacska rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

Először is elkészítjük a besamelt, ha langyosra hűlt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy csipetnyi őrölt szerecsendiót. Finomra megvágjuk a petrezselymet, a rozmaring tűlevélkéit és a fokhagymát. A húst és a mortadellát megdaráljuk, egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a vágott fűszereket, a kihűlt besamelt, 2 egész tojást, valamint a kétféle sajtot, és alaposan elkeverjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a masszát, 4 fészket készítünk a tojások számára egy merőkanál domború oldalával, és előmelegített sütőben, 220°C-on kb. 50 percig sütjük. A 45. percben, azaz 5 perccel a sütési idő lejárta előtt kivesszük a tálat a sütőből, a fészkekbe ütjük a tojássárgákat (a fehérjét majd valami más ételhez elhasználjuk), és 5 percre még visszatoljuk. Tálaláskor tetejét meghintjük sóval, borssal; néhány paradicsomszelettel, petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!