Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsos-gombás rakott tojás

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 kemény tojás
  • 200 g főtt vagy sült sertés- vagy egyéb hús
  • 200 g champignon gomba
  • 5 dl besamel
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin
  • zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A tojásokat meghámozzuk, karikára vágjuk; a húst megdaráljuk (kitűnően hasznosítható a maradék!), és a megtisztított, megmosott, apróra vagdalt gombával együtt a vaj felével 1-2 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a besamelt, ha langyosra hűlt, csipetnyi őrölt szerecsendióval, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük a vágott petrezselyem felét. Eztán a maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, lerakunk az aljára egy réteg tojást, egy réteg húsos gombavagdalékot, rásimítjuk a mártás felét, majd ismét egy sor tojás, húsos gombavagdalék és a maradék mártás következik. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten (180 °C) addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül (30-35 perc). A sütőből kivéve tetejét meghintjük a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Finom, gyors, laktató; vegyes idénysalátát kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!