Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos-gombás rakott tojás
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 kemény tojás
- 200 g főtt vagy sült sertés- vagy egyéb hús
- 200 g champignon gomba
- 5 dl besamel
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tojásokat meghámozzuk, karikára vágjuk; a húst megdaráljuk (kitűnően hasznosítható a maradék!), és a megtisztított, megmosott, apróra vagdalt gombával együtt a vaj felével 1-2 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a besamelt, ha langyosra hűlt, csipetnyi őrölt szerecsendióval, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük a vágott petrezselyem felét. Eztán a maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, lerakunk az aljára egy réteg tojást, egy réteg húsos gombavagdalékot, rásimítjuk a mártás felét, majd ismét egy sor tojás, húsos gombavagdalék és a maradék mártás következik. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten (180 °C) addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül (30-35 perc). A sütőből kivéve tetejét meghintjük a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Finom, gyors, laktató; vegyes idénysalátát kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!