Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vörösboros marha-bográcsgulyás
2x
2x
0.0x
Vörösboros marha-bográcsgulyás recept
Hozzávalók:
- 6-8 személyre:
- 2 kg marhahús (puha hátszín, lábszár, pacsni)
- 100 g sertészsír vagy olaj
- 300 g hagyma
- 2 kk. pirospaprika
- 200 g zöldpaprika
- 200 g paradicsom
- 1 kg burgonya
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk. köménymag
- 1 cseresznyepaprika
- 2-3 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítés:
A hozzávalókon kívül - igazándiból - szükségeltetik még egy kb. 5 literes bogrács és valaki, aki szítja-ápolja-csendesíti a tüzet a bogrács alatt. Mindennek hiányában egy jókora vaslábas vagy fazék és a konyhai tűzhelyünk. A húst megmossuk, lecsepegtetjük, a faggyút eltávolítjuk - a finom inakat, cupákokat még véletlenül sem! - és kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát megmossuk, felaprózzuk; a zsiradékot kissé felmelegítjük, elkeverjük benne a pirospaprikát. A lábasba egy kevés zsiradékot öntünk, erre egy sor hús kerül, rá egy kevés hagyma, néhány szelet zöldpaprika, paradicsom, pici fokhagyma, köménymag, só, majd ismét paprikás zsiradék, hús, hagyma, stb. következik, a tetejére rámorzsoljuk a cseresznyepaprikát. Mérsékelt tűzön főzzük, rotyogtatjuk az ételt - ha nem bográcsban főzzük, fedjük le! -, de kevergetni nem szabad, csak rázogatni. Kellő türelemmel - kb. másfél óra - majdnem puhára főzzük a húst, akkor hozzáöntjük a bort, beletesszük a megtisztított, hasábra vagy nagyobb kockákra vágott burgonyát, és most már csak addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A burgonya a végére csaknem felissza a hús levét. A főzőtálban vagy bográcsban tálaljuk, csípős paprikaszeletekkel díszítve.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!