Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paradicsomos tojás nápolyi módra
1x
1x
0.0x
Paradicsomos tojás nápolyi módra recept
Hozzávalók:
- 8 kemény tojás
- 1 kk. szardellapaszta
- 10-12 szem kapribogyó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk. mustár
- 500 g hámozott paradicsom
- 200 g gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 6-8 friss bazsalikomlevél vagy 1 mk. szárított
- 8-10 szem olívabogyó
- 2 ek. olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat meghámozzuk, hosszanti irányban félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, habosra keverjük a szardellapasztával, a pépesre zúzott kapribogyókkal, a mustárral, a vágott petrezselyem felével, majd visszatöltjük a fehérjékbe. A felhevített olajon megpirítjuk a felszeletelt gombát, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a vágott bazsalikomlevelet, az olajbogyókat, ízlés szerint sót, borsot, és 20 percig - mártásszerű besűrűsödésig - fedő nélkül rotyogtatjuk. Egy tűzálló tál aljára simítunk 1-2 ek. mártást, vágott felükkel lefelé lerakjuk a tojásokat, bevonjuk a maradék mártással, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) éppen csak összeforrósítjuk (kb. 10 perc). Tetejét megszórjuk a maradék petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Reszelt parmezán jellegű sajtot kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!