Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Köményes sajttorta

1x      2x   0.0x
Köményes sajttorta recept

Köményes sajttorta recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 300 g liszt
  • 200 g Rama
    margarin
  • 5-6 ek. víz
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 150 g ementáli vagy trappista sajt
  • 150 g füstölt sajt
  • 1 csapott mk. őrölt köménymag
  • 3 egész tojás
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A hozzávalókból elkészítjük a tésztát, cipót formálunk belőle, és 1 óráig hűvös helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán akkora korongot nyújtunk belőle, hogy kibélelhessünk vele egy kivajazott, lisztezett gyűrűs kerek tortaformát. Villával megszurkáljuk az alját, megkenjük a maradék olvasztott vaj j al . A kétféle sajtot megreszeljük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a köménymagot, ízlés szerint sót, borsot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A tésztával bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) aranypirosra sütjük (kb. 40 perc). A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert a torta összeesik! A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük a tortát, lehúzzuk róla a karikát, tálra csúsztatjuk, azonnal tálaljuk. Tortaszerűen szeleteljük, friss idénysalátát kínálunk mellé. Hidegen is kitűnő!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!