Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Köményes sajttorta
1x
2x
0.0x
Köményes sajttorta recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g Rama margarin
- 5-6 ek. víz
- 1 csipet só
- A töltelékhez:
- 150 g ementáli vagy trappista sajt
- 150 g füstölt sajt
- 1 csapott mk. őrölt köménymag
- 3 egész tojás
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A hozzávalókból elkészítjük a tésztát, cipót formálunk belőle, és 1 óráig hűvös helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán akkora korongot nyújtunk belőle, hogy kibélelhessünk vele egy kivajazott, lisztezett gyűrűs kerek tortaformát. Villával megszurkáljuk az alját, megkenjük a maradék olvasztott vaj j al . A kétféle sajtot megreszeljük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a köménymagot, ízlés szerint sót, borsot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A tésztával bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) aranypirosra sütjük (kb. 40 perc). A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert a torta összeesik! A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük a tortát, lehúzzuk róla a karikát, tálra csúsztatjuk, azonnal tálaljuk. Tortaszerűen szeleteljük, friss idénysalátát kínálunk mellé. Hidegen is kitűnő!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!