Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkás sajtfelfújt

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 200 g vegyes kemény sajt
  • 200 g főtt sonka
  • 4 tojás
  • 4 dl besamel
  • fél dl konyak
  • Rama
    margarin
  • zsemlemorzsa
  • bors



  

Elkészítés:

A sajtot nagy lyukú reszelőn megreszeljük; a sonkát kétszer-háromszor megdaráljuk. Elkészítjük a besamelt, még melegen belekeverjük a sajtot (ha nem olvadna fel egészen, néhány percre visszatesszük a tűzre), langyosra hűtjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, a darált sonkát, a konyakot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha teljesen kihűlt, óvatosan a masszához keverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tortaformába vagy bármilyen sütőformába simítjuk, előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) aranypirosra sütjük (kb. 30 perc). A sütő ajtaját 20 percig kinyitni tilos, mert a felfújt összeesik! Tálra borítjuk, sok-sok friss saláta társaságában azonnal tálaljuk. Finom, gyors, könnyű!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!