Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkás sajtfelfújt
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 200 g vegyes kemény sajt
- 200 g főtt sonka
- 4 tojás
- 4 dl besamel
- fél dl konyak
- Rama margarin
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítés:
A sajtot nagy lyukú reszelőn megreszeljük; a sonkát kétszer-háromszor megdaráljuk. Elkészítjük a besamelt, még melegen belekeverjük a sajtot (ha nem olvadna fel egészen, néhány percre visszatesszük a tűzre), langyosra hűtjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, a darált sonkát, a konyakot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha teljesen kihűlt, óvatosan a masszához keverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tortaformába vagy bármilyen sütőformába simítjuk, előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) aranypirosra sütjük (kb. 30 perc). A sütő ajtaját 20 percig kinyitni tilos, mert a felfújt összeesik! Tálra borítjuk, sok-sok friss saláta társaságában azonnal tálaljuk. Finom, gyors, könnyű!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!