Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kínai fondue

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes hús: csirkemell, csirkemáj, sovány disznóhús, borjúhús stb.
  • 1 l húsleves (erőleveskockából)
  • 3-4 féle mártás



  

Elkészítés:

Hasonlít is, meg nem is a Bourguignonne fondue-höz: hasonlít abban, hogy a húsféléket - az a lényeg, hogy soványak legyenek! - itt is nem túl apró kockákra-darabokra vágjuk, ugyancsak hosszú nyelű villára szúrva a fondue lábaskában készítjük el, ki-ki a magáét, hogy ugyancsak többféle mártást adunk hozzá; különbözik abban, hogy a húst nem olajban, hanem lassú forrásban lévő húslevesben főzzük meg. A mód, a szertartás egyebekben azonos. Mártás-változatok: Curry-mártás 1 közepes fej, megtisztított hagymát finomra vágunk, 2 ek. olajon megfonnyasztjuk, apránként hozzáadunk 1 dl tejet, lassú tűzön 10 percig forraljuk, 1 ek. lisztet egy kevés vízzel simára keverünk, hozzáadunk lkk. curryt, a tejben fövő hagymához adjuk, további 10 percig gyöngyözve forraljuk, hagyjuk kihűlni. Kínai mártás Egy lábaskában felmelegítünk 2 ek. olajat, hozzáadunk 3 ek. szójaszószt, 3 ek. vizet és 1 ek. száraz sherryt (vagy aromás fehérbort). 5 percig forraljuk, hagyjuk kihűlni. Édes-savanyú szója-gyömbér mártás 2 ek. vizet, 4 ek. szójaszószt, 2 ek. borecetet, 1 ek. porcukrot, 1 ek. mézet, egy csipet sót és 1 mk. őrölt gyömbért alaposan összekeverünk. Megjegyzés: mustárt, tárkonnyal ízesített majonézt, egyéb, ízlésünk szerint való mártást is kínálhatunk hozzá. - A kínai ételekhez, az eredeti szokás szerint általában jázmin- vagy zöldteát kínálnak; ha mégis bort adunk hozzá, az csakis fehér legyen!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!