Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sertés- vagy marhapörkölt
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 800 g sertéscomb
- 200 g hagyma
- 2-3 ek. zsír vagy olaj
- 1 kk. pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával. Rádobjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és nagy lángon, állandóan kevergetve, mintegy megpörköljük. Aztán lefedjük, mérsékeljük a tüzet, ízlés szerint sózzuk, beledobjuk a paradicsomot és a paprikát. A húsnak saját levében kell megpárolódnia, ez adja jellegzetes zamatát. Ha mégis elfőné a levét, egy kevés, és mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Mire a hús megpuhul, a hagyma is szétfő, és sűrű, szinte krémszerű mártást kapunk. Megjegyzés: ha egytálételekhez, levesekhez kevesebbre van szükségünk, értelemszerűen csökkentjük a mennyiségeket, bár szívből tanácsolhatom, hogy pörköltből mindig egy nagyobb mennyiséget készítsünk, mert hosszú a párolódási ideje - 200 g hús éppen annyi idő alatt készül el, mint 2 kg! -, viszont kisebb adagokban mélyhűtőben hónapokig eláll - tehát végül is időt és energiát takarítunk meg vele!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!