Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Paradicsommártás

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1000 g paradicsom
  • 2-3 zellerszár
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 csipet cukor
  • Rama
    margarin
  • olaj
  • bors
  • bazsalikom



  

Elkészítés:

Finomra megvágjuk a hagymát, a zellerszárat, a petrezselymet és néhány levélke friss bazsalikomot (megfelel a szárított vagy őrölt is, de az nem olyan illatos). Egy kevés olajon és diónyi vajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, az előbbi keveréket aranybarnára pirítjuk rajta, hozzáadjuk a cikkekre vágott, érett paradicsomot, amit előzőleg meghámoztunk és magjait eltávolítottuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy csipetnyi cukorral - hogy ellensúlyozza a paradicsom savanyúságát - fedő alatt, gyakori kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Fontos! Jégszekrényben, gondosan lezárt üveg- vagy porcelánedényben 1-2 hétig is eláll, tehát egyszerre készíthetünk belőle többet is. A mélyhűtőben, kisebb adagokban akár egy évig is tudjuk tartósítani, esetleg széles szájú üvegekbe töltve, száraz gőzben - e jó házi ízek kedvéért - télire eltehetjük. Érdemes vele bíbelődni, mert ez az alapmártása számos olaszos rakott zöldség- és tésztafélének!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!