Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paradicsommártás
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1000 g paradicsom
- 2-3 zellerszár
- 1 cs. petrezselyem
- 1 hagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 1 csipet cukor
- Rama margarin
- olaj
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
Finomra megvágjuk a hagymát, a zellerszárat, a petrezselymet és néhány levélke friss bazsalikomot (megfelel a szárított vagy őrölt is, de az nem olyan illatos). Egy kevés olajon és diónyi vajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, az előbbi keveréket aranybarnára pirítjuk rajta, hozzáadjuk a cikkekre vágott, érett paradicsomot, amit előzőleg meghámoztunk és magjait eltávolítottuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy csipetnyi cukorral - hogy ellensúlyozza a paradicsom savanyúságát - fedő alatt, gyakori kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Fontos! Jégszekrényben, gondosan lezárt üveg- vagy porcelánedényben 1-2 hétig is eláll, tehát egyszerre készíthetünk belőle többet is. A mélyhűtőben, kisebb adagokban akár egy évig is tudjuk tartósítani, esetleg széles szájú üvegekbe töltve, száraz gőzben - e jó házi ízek kedvéért - télire eltehetjük. Érdemes vele bíbelődni, mert ez az alapmártása számos olaszos rakott zöldség- és tésztafélének!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!