Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Besamelmártás
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 5 dl besamelhez:
- 50 g Rama margarin
- 50 g liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
Elkészítés:
Ha közepes sűrűségű besamelt akarunk készíteni, egyetlen aranyszabályt kell megjegyezni: ahány dl mártást akarunk készíteni, annyi dl tejet, annyi dkg vajat és lisztet kell számítanunk. A felolvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet, állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a felforrósított tejet, és habverővel csomómentesre kikeverjük. Gyenge tűzön 10-15 percig főzzük, míg a kívánt sűrűséget el nem éri, csak a végén sózzuk, borsozzuk. Fontos! Aszerint, hogy az átlagosnál sűrűbb vagy hígabb besamelt akarunk készíteni, értelemszerűen növeljük vagy csökkentjük a liszt, illetve a tej arányát. Változat: Tej helyett készíthetjük tej és tejszín keverékével, húslevessel, hallével, zöldségek főzőlevével is, attól függően, hogy milyen célra használjuk. Megjegyzés: A besamelt ebben a formájában nemigen használjuk, általában tovább dúsítjuk (tojással, sajttal, fűszerekkel), de akkor már más neve van.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!