Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Majonéz

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Ahány dl majonézt akarunk készíteni:
  • annyi tojássárgája
  • annyiszor 1 dl olaj
  • annyi kk. citromlé



  

Elkészítés:

Egy mélyebb tálkába ütjük a tojássárgáját, egy csipet sóval és néhány csepp citromlével meghintjük, majd állandó keverés mellett cseppenként hozzáadjuk az olajat. Később, ha híg krémszerű állaga lesz, vékony sugárban adagoljuk az olajat, és addig keverjük, amíg egészen keménnyé, rezgőssé nem válik. Előfordul, hogy a tojássárgája kicsapódik, azaz megőrül a majonéz. Ennek több oka lehet: vagy nem volt friss a tojás, vagy túl hideg volt - esetleg az olaj volt nagyon hideg. Aggodalomra semmi ok! Az olajat leöntjük, a tojáshoz hozzáadjuk 1 friss tojás sárgáját, és elölről kezdjük a műveletet. A majonéz számtalan hideg mártásnak alapja, egyszerre készíthetünk belőle nagyobb mennyiséget is, mert jól záródó széles szájú üvegben 1-2 hétig is eláll a fridzsiderben. Házi mélyhűtését nem ajánlom, mert az olaj kicsapódik!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!