Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rumos-mazsolás muffin
1x
1x
0.0x
Rumos-mazsolás muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 15 dkg rumba áztatott mazsola
- Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 2,5 dl vaníliafagylalt
- 4 dkg mandulastift
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Egy másik nagy tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A tojásokat egyenként a cukros vajhoz keverjük. A mazsolából 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyorsan addig keverjük, amíg az összes hozzávaló átnedvesedik. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőben középen sütjük 180°C-on körülbelül 20 percig. Közben a fagylaltot hagyjuk kicsit kiolvadni. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pörköljük, majd félretesszük. A megsült muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük. A félretett rumos mazsolát a fagylaltba keverjük. A fagylaltot megszórjuk a mandulával, és azonnal tálaljuk a még meleg muffinokhoz.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!