Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rumos-mazsolás muffin

1x      1x   0.0x
Rumos-mazsolás muffin recept

Rumos-mazsolás muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 15 dkg rumba áztatott mazsola
  • Ezenkívül:
  • zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 2,5 dl vaníliafagylalt
  • 4 dkg mandulastift



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Egy másik nagy tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A tojásokat egyenként a cukros vajhoz keverjük. A mazsolából 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyorsan addig keverjük, amíg az összes hozzávaló átnedvesedik. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőben középen sütjük 180°C-on körülbelül 20 percig. Közben a fagylaltot hagyjuk kicsit kiolvadni. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pörköljük, majd félretesszük. A megsült muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük. A félretett rumos mazsolát a fagylaltba keverjük. A fagylaltot megszórjuk a mandulával, és azonnal tálaljuk a még meleg muffinokhoz.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!