Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Barackos-csokis muffin

1x      1x   0.0x
Barackos-csokis muffin recept

Barackos-csokis muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt ánizs
  • 10 dkg puha aszalt sárgabarack
  • 1 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 25 dkg tejföl
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 teáskanál sárgabarack- vagy narancslé
  • 7,5 dkg étcsokoládés bevonó
  • 2,5 dkg fehér csokoládés bevonó
  • 1 dkg kókuszzsír
  • 1 fagyasztózacskó



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és az ánizzsal. A sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. A tejfölt hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőbe téve középen 180°C-on sütjük körülbelül 20 percig. Ha kész, a muffinokat a formában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük őket. Vízszintesen kettévágjuk a muffinokat. A sárgabaracklekvárt kikeverjük a gyümölcslével, megkenjük vele a fél muffinokat, és újból összeállítjuk őket. Az étcsokoládés bevonót vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. Ha az étcsokoládés bevonó megdermedt, a fehér bevonót is megolvasztjuk a kókuszzsírral, és egy zacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkából vágjunk le egy apró darabot, és a bevonóval rajzoljunk pókhálómintát a muffinok tetejére.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!