Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Barackos-csokis muffin
1x
1x
0.0x
Barackos-csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt ánizs
- 10 dkg puha aszalt sárgabarack
- 1 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 0,8 dl olaj
- 25 dkg tejföl
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 5 teáskanál sárgabarack- vagy narancslé
- 7,5 dkg étcsokoládés bevonó
- 2,5 dkg fehér csokoládés bevonó
- 1 dkg kókuszzsír
- 1 fagyasztózacskó
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és az ánizzsal. A sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. A tejfölt hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőbe téve középen 180°C-on sütjük körülbelül 20 percig. Ha kész, a muffinokat a formában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük őket. Vízszintesen kettévágjuk a muffinokat. A sárgabaracklekvárt kikeverjük a gyümölcslével, megkenjük vele a fél muffinokat, és újból összeállítjuk őket. Az étcsokoládés bevonót vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. Ha az étcsokoládés bevonó megdermedt, a fehér bevonót is megolvasztjuk a kókuszzsírral, és egy zacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkából vágjunk le egy apró darabot, és a bevonóval rajzoljunk pókhálómintát a muffinok tetejére.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!