Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Áfonyás muffin
1x
1x
0.0x
Áfonyás muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 üveg tőzegáfonya-befőtt (750 ml)
- fél kezeletlen citrom
- 10 dkg Rama margarin
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás, 0,5 dl tej
- Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 1 csomag piros tortazselé
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tojáslikőr vagy konyak
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Az áfonyát szűrőbe téve lecsepegtetjük, a levét félretesszük. Az áfonyát a liszthez keverjük. A citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, 1 teáskanálnyi héjat lereszelünk róla, majd kifacsarjuk a levét. Egy másik nagy tálban a vajat és a cukrot habosra keverjük. A tojásokat egymás után hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és belekeverjük a tejet is. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A mázhoz kimérünk 2,5 dl áfonyalét, ha szükséges, vízzel egészítjük ki. Hozzáadunk 2 evőkanál citromlét, és simára keverjük a tortazseléporral. Kevergetve felforraljuk, és azonnal a muffinokra öntjük. A tejszínt a cukorral félkemény habbá verjük, likőrrel vagy konyakkal ízesítjük, és a muffinok mellé kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!