Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Áfonyás muffin

1x      1x   0.0x
Áfonyás muffin recept

Áfonyás muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 üveg tőzegáfonya-befőtt (750 ml)
  • fél kezeletlen citrom
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás, 0,5 dl tej
  • Ezenkívül:
  • zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tojáslikőr vagy konyak



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Az áfonyát szűrőbe téve lecsepegtetjük, a levét félretesszük. Az áfonyát a liszthez keverjük. A citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, 1 teáskanálnyi héjat lereszelünk róla, majd kifacsarjuk a levét. Egy másik nagy tálban a vajat és a cukrot habosra keverjük. A tojásokat egymás után hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és belekeverjük a tejet is. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A mázhoz kimérünk 2,5 dl áfonyalét, ha szükséges, vízzel egészítjük ki. Hozzáadunk 2 evőkanál citromlét, és simára keverjük a tortazseléporral. Kevergetve felforraljuk, és azonnal a muffinokra öntjük. A tejszínt a cukorral félkemény habbá verjük, likőrrel vagy konyakkal ízesítjük, és a muffinok mellé kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!