Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Répás-ananászos muffin

1x      1x   0.0x
Répás-ananászos muffin recept

Répás-ananászos muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 35 dkg ananász (konzerv)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 tojás
  • 14 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 1 dl író Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál világos gyümölcszselé



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. Az ananászt szűrőbe téve lecsepegtetjük. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, finomra lereszeljük, és a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk az írót és az ananászt, majd elkeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A kihűlt muffinokat megszórjuk porcukorral, majd megkenjük kevés gyümölcszselével. Marcipánrépákkal díszíthetjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!