Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szedres-mascarponés muffin
1x
1x
0.0x
Szedres-mascarponés muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- másfél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 30 dkg fagyasztott szeder
- 1 tojás
- 12 dkg cukor
- 0,6 dl olaj
- 12,5 dkg mascarpone
- 15 dkg zsíros joghurt
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 15 dkg mascarpone
- 7,5 dkg porcukor
- színes cukorgyöngyök
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A fagyasztott szederből félreteszünk 1 evőkanálnyit, a többit a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban habosra felverjük a tojást a cukorral és az olajjal. Hozzákeverjük a mascarponét és a joghurtot, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A díszítéshez a mascarponét és a porcukrot simára keverjük. A félretett szedret egy kanál segítségével szűrőn átpasszírozzuk, majd az így kapott pürével megszínezzük a cukros mascarponét. Megkenjük vele a muffinok tetejét, és színes cukorgyöngyökkel megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!