Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szedres-mascarponés muffin

1x      1x   0.0x
Szedres-mascarponés muffin recept

Szedres-mascarponés muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • másfél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg fagyasztott szeder
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 0,6 dl olaj
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 15 dkg zsíros joghurt
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 15 dkg mascarpone
  • 7,5 dkg porcukor
  • színes cukorgyöngyök



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A fagyasztott szederből félreteszünk 1 evőkanálnyit, a többit a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik nagy tálban habosra felverjük a tojást a cukorral és az olajjal. Hozzákeverjük a mascarponét és a joghurtot, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A díszítéshez a mascarponét és a porcukrot simára keverjük. A félretett szedret egy kanál segítségével szűrőn átpasszírozzuk, majd az így kapott pürével megszínezzük a cukros mascarponét. Megkenjük vele a muffinok tetejét, és színes cukorgyöngyökkel megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!