Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almás-fahéjas-gyömbéres muffin
1x
1x
0.0x
Almás-fahéjas-gyömbéres muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- fél teáskanál fahéj
- 1 alma
- 1 evőkanál kandírozott gyömbér
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 0,6 dl olaj
- 1,5 dl tejföl
- Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 1 evőkanál Rama margarin
- 5 dkg cukor
- fél teáskanálfahéj
- csokoládés kandírozott gyömbérkockák
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal. Az almát megmossuk, megszárítjuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és finomra lereszeljük. Azonnal a lisztes keverékbe forgatjuk. A gyömbért apró kockákra vágjuk, és szintén beleforgatjuk a lisztes-almás keverékbe. Egy másik tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Gondosan belekeverjük a tejfölt, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A mázhoz a vajat megolvasztjuk egy edényben. Beletesszük és feloldjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a fahéjat, és még forrón a muffinokra öntjük. A csokoládés gyömbérkockákkal díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!