Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás-fahéjas-gyömbéres muffin

1x      1x   0.0x
Almás-fahéjas-gyömbéres muffin recept

Almás-fahéjas-gyömbéres muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 alma
  • 1 evőkanál kandírozott gyömbér
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,6 dl olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • Ezenkívül:
  • zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 1 evőkanál Rama
    margarin
  • 5 dkg cukor
  • fél teáskanálfahéj
  • csokoládés kandírozott gyömbérkockák



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal. Az almát megmossuk, megszárítjuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és finomra lereszeljük. Azonnal a lisztes keverékbe forgatjuk. A gyömbért apró kockákra vágjuk, és szintén beleforgatjuk a lisztes-almás keverékbe. Egy másik tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Gondosan belekeverjük a tejfölt, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A mázhoz a vajat megolvasztjuk egy edényben. Beletesszük és feloldjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a fahéjat, és még forrón a muffinokra öntjük. A csokoládés gyömbérkockákkal díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!