Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárgabarackos muffin
1x
1x
0.0x
Sárgabarackos muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 1 tojás
- 14 dkg barna cukor
- 0,8 dl olaj
- 15 dkg zsíros joghurt
- 2 evőkanál baracklikőr
- A morzsához:
- 7,5 dkg liszt
- 1 teáskanál fahéj
- 4 dkg cukor
- 4 dkg aprított mandula
- 6,5 dkg olvasztott Rama margarin
- Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 8 dkg fehér tortabevonó
- 2 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. A barackokat apró kockákra vágjuk, és szintén beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Egy másik tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk a joghurtot és a likőrt, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A morzsához a lisztet a fahéjjal, a cukorral és a mandulával elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és gyorsan morzsásra dolgozzuk össze. A morzsát elosztjuk a tésztán. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A fehér bevonót a kókuszzsírral vízfürdőben megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a muffinokat.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!