Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sárgabarackos muffin

1x      1x   0.0x
Sárgabarackos muffin recept

Sárgabarackos muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 tojás
  • 14 dkg barna cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 15 dkg zsíros joghurt
  • 2 evőkanál baracklikőr
  • A morzsához:
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg aprított mandula
  • 6,5 dkg olvasztott Rama
    margarin
  • Ezenkívül:
  • zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 8 dkg fehér tortabevonó
  • 2 dkg kókuszzsír



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. A barackokat apró kockákra vágjuk, és szintén beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Egy másik tálban a tojást habosra felverjük a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk a joghurtot és a likőrt, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A morzsához a lisztet a fahéjjal, a cukorral és a mandulával elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és gyorsan morzsásra dolgozzuk össze. A morzsát elosztjuk a tésztán. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A fehér bevonót a kókuszzsírral vízfürdőben megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a muffinokat.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!