Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rebarbarás-banános muffin

1x      1x   0.0x
Rebarbarás-banános muffin recept

Rebarbarás-banános muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg rebarbara
  • 15 dkg érett banán
  • 7,5 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg cukor fél csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tej
  • Ezenkívül:
  • zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • porcukor



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A rebarbarát megmossuk, leszárítjuk, eltávolítjuk a leveleket és a szárvéget, és lehúzzuk a héját, majd apró darabokra vágjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. A banánt meghámozzuk, apró kockákra ,ágjuk, és szintén a lisztes keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük. Egy másik nagy tálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra felverjük. Belekeverjük a tejet, végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. Bőségesen megszórjuk porcukorral, még melegen kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!