Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rebarbarás-banános muffin
1x
1x
0.0x
Rebarbarás-banános muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg rebarbara
- 15 dkg érett banán
- 7,5 dkg Rama margarin
- 10 dkg cukor fél csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 0,5 dl tej
- Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A rebarbarát megmossuk, leszárítjuk, eltávolítjuk a leveleket és a szárvéget, és lehúzzuk a héját, majd apró darabokra vágjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. A banánt meghámozzuk, apró kockákra ,ágjuk, és szintén a lisztes keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük. Egy másik nagy tálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra felverjük. Belekeverjük a tejet, végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. Bőségesen megszórjuk porcukorral, még melegen kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!