Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Red Russian muffin
1x
1x
0.0x
Red Russian muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 0,8 dl olaj
- 2 dl író
- 2 evőkanál meggylikőr
- A töltelékhez:
- 15 dkg krémsajt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál vodka
- kandírozott citromhéj
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóval. Egy másik nagy tálban a tojást a cukorral habosra felverjük. Az olajat, az írót és a likőrt hozzákeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A krémsajtot alaposan elkeverjük a citromlével meg a vaníliás cukorral, és félretesszük. A sütőforma mélyedéseibe töltünk annyi tésztát, hogy csak a mélyedések egyharmadáig érjen. Egy-egy kanál sajtos masszát teszünk a tésztára, és a maradék tésztát elosztjuk a tetején. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A mázhoz 3 evőkanál porcukorból és a vodkából sűrű masszát keverünk, megkenjük vele a muffinok tetejét, megszórjuk a maradék porcukorral, és a kandírozott citromhéjjal díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!