Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rumos-nugátos muffin

1x      1x   0.0x
Rumos-nugátos muffin recept

Rumos-nugátos muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 15 dkg mogyorókrém
  • 12,5 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 2 cl rum
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 2 tojás
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 17,5 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg aprított mandula
  • 1 evőkanál tej Ezenkívül:
  • zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj a megszóráshoz



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A mogyorókrémet és a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, és a cukorral, sóval, rummal, fahéjjal és mézeskalácsfűszerrel együtt habosra keverjük. Végül a tojásokat egymás után hozzákeverjük. A csokoládét apróra vágjuk. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, a mandulával és a csokoládéval. A lisztes keveréket a tejjel együtt a vajas krémbe forgatjuk. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. Tálaláshoz a tejszínből és a vaníliás cukorból kemény habot verünk, és a muffinok tetejére kenjük. Fahéjjal megszórjuk, és cukorgyöngyökkel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!