Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rumos-nugátos muffin
1x
1x
0.0x
Rumos-nugátos muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 15 dkg mogyorókrém
- 12,5 dkg Rama margarin
- 10 dkg barna cukor
- 1 csipet só
- 2 cl rum
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
- 2 tojás
- 5 dkg étcsokoládé
- 17,5 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg aprított mandula
- 1 evőkanál tej Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj a megszóráshoz
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A mogyorókrémet és a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, és a cukorral, sóval, rummal, fahéjjal és mézeskalácsfűszerrel együtt habosra keverjük. Végül a tojásokat egymás után hozzákeverjük. A csokoládét apróra vágjuk. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, a mandulával és a csokoládéval. A lisztes keveréket a tejjel együtt a vajas krémbe forgatjuk. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. Tálaláshoz a tejszínből és a vaníliás cukorból kemény habot verünk, és a muffinok tetejére kenjük. Fahéjjal megszórjuk, és cukorgyöngyökkel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!