Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rumos-diós muffin
1x
1x
0.0x
Rumos-diós muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 26 dkg finomliszt
- másfél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál fahéj
- 10 dkg aprított dió
- 1 tojás
- 4 dkg barna cukor
- 0,8 dl olaj
- 2 evőkanál rum
- 8 dkg juharszirup
- 2 dl író
- 4 csepp keserűmandula-aroma
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
- 12 fél dióbél
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az aprított dióval. Egy másik tálban a tojást habosra felverjük a cukorral, az olajjal, a rummal és a juharsziruppal. Hozzáadjuk a mandulaaromát és az írót. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A porcukorból és a rumból sűrű mázat keverünk, ezzel megkenjük a muffinok tetejét, és egy-egy fél dióval díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!