Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rumos-diós muffin

1x      1x   0.0x
Rumos-diós muffin recept

Rumos-diós muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 26 dkg finomliszt
  • másfél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál fahéj
  • 10 dkg aprított dió
  • 1 tojás
  • 4 dkg barna cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2 evőkanál rum
  • 8 dkg juharszirup
  • 2 dl író
  • 4 csepp keserűmandula-aroma
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 12 fél dióbél



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az aprított dióval. Egy másik tálban a tojást habosra felverjük a cukorral, az olajjal, a rummal és a juharsziruppal. Hozzáadjuk a mandulaaromát és az írót. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A porcukorból és a rumból sűrű mázat keverünk, ezzel megkenjük a muffinok tetejét, és egy-egy fél dióval díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!