Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mandulás-meggyes muffin

1x      1x   0.0x
Mandulás-meggyes muffin recept

Mandulás-meggyes muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált mandula
  • 6 dkg aprított mandula
  • két és fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 35 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
  • 1 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 2,5 dl író
  • 1 dl olaj
  • 3 csepp keserűmandula-olaj
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csokoládéforgács



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a mandulával, a sütőporral, a szódabikarbónával és a szerecsendióval. A meggyből 12 szemet félreteszünk, a többit apró darabkákra vágjuk (a konzervmeggyet lecsepegtetjük, és csak aztán aprítjuk fel), és a liszthez keverjük. Egy másik tálban a tojást a cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk az olajat, az írót és a keserűmandula-olajat. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a félretett meggyet meg a csokoládéforgácsot, és a gyümölcsös habbal díszítjük a muffinok tetejét.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!