Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mandulás-meggyes muffin
1x
1x
0.0x
Mandulás-meggyes muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg darált mandula
- 6 dkg aprított mandula
- két és fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 35 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
- 1 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 2,5 dl író
- 1 dl olaj
- 3 csepp keserűmandula-olaj
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- csokoládéforgács
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a mandulával, a sütőporral, a szódabikarbónával és a szerecsendióval. A meggyből 12 szemet félreteszünk, a többit apró darabkákra vágjuk (a konzervmeggyet lecsepegtetjük, és csak aztán aprítjuk fel), és a liszthez keverjük. Egy másik tálban a tojást a cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk az olajat, az írót és a keserűmandula-olajat. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a félretett meggyet meg a csokoládéforgácsot, és a gyümölcsös habbal díszítjük a muffinok tetejét.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!