Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sütőtökös muffin
1x
1x
0.0x
Sütőtökös muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 25 dkg sütőtök (meghámozva és kimagozva)
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál zabpehely
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 tojás, 10 dkg barna cukor
- 0,8 dl olaj
- 1,2 dl író
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 10 dkg marcipánmassza
- 5 dkg porcukor
- zöld és narancssárga ételszínezék
- 2 evőkanál lekvár
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A tökhúst lereszeljük. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a reszelt tökkel, a sütőporral, a zabpehellyel és a fahéjjal. Egy másik tálban a tojást a cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk az olajat és az írót, gondosan elkeverjük. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral. Négy részre osztjuk a masszát, egynegyedét megszínezzük a zöld, háromnegyedét a narancssárga ételszínezékkel. Ezután kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és apró tököket illetve szárakat, szemeket és szájakat vágunk ki a marcipánból. A figurákat lekvárral ragasztjuk a muffinokra, majd tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!