Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szilvás-mandulás muffin
1x
1x
0.0x
Szilvás-mandulás muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 30 dkg szilva
- 16 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mandula
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 evőkanálfahéj
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg puha Rama margarin
- 2,5 dl tej
- Ezenkívül:
- zsiradék a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 8 dkg mandulastift
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanálfahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A szilvákat megmossuk, leszárítjuk és kimagozzuk. 12 fél szilvát félreteszünk, a többit apró darabokra vágjuk. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a darált mandulával, a sütőporral, a sóval és a fahéjjal. Beleforgatjuk az apróra vágott szilvát is. Egy másik tálban a tojást a cukorral habosra felverjük. A vajat és a tejet apránként hozzákeverjük. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Egy-egy fél szilvát - a vágási felülettel felfelé - a tésztára helyezünk, majd sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A mandulastiftet egy serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük. A muffinok tetejét habbal és pirított mandulával díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!