Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Répatorta
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 20 dkg dió
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg finomliszt
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 narancs vagy citrom reszelt héja
- 6 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- Rama margarin, zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)
- a krémhez:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- vanília esszencia vagy igazi vanília
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük. A diót a csokoládéval együtt durvára vágjuk, és egy kevés liszttel összeforgatjuk. A Rama margarint a barnacukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a reszelt narancshéjat. A tojásokat egyenként elkeverjük benne, majd a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Végül a csokis diót és a répát is beleforgatjuk. Margarinnal kikent és morzsával behintett közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal ( 200°C, légkeveréses sütőben, 175°C) 40 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a krémet. Ehhez a porcukrot és a vaníliaesszenciát a vajjal habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és simára keverjük. Amikor a tészta már kihűlt, bevonjuk vele a süteményünket. Tipp: Süthetjük kapcsos tortaformában is, így valóban répatorta lesz és nem répás süti!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!