Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Répatorta

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa
  • 20 dkg dió
  • 15 dkg csokoládé
  • 15 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 3 narancs vagy citrom reszelt héja
  • 6 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpor
  • Rama
    margarin, zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)
  • a krémhez:
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • vanília esszencia vagy igazi vanília



  

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük. A diót a csokoládéval együtt durvára vágjuk, és egy kevés liszttel összeforgatjuk. A Rama
margarint a barnacukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a reszelt narancshéjat. A tojásokat egyenként elkeverjük benne, majd a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Végül a csokis diót és a répát is beleforgatjuk. Margarinnal kikent és morzsával behintett közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal ( 200°C, légkeveréses sütőben, 175°C) 40 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a krémet. Ehhez a porcukrot és a vaníliaesszenciát a vajjal habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és simára keverjük. Amikor a tészta már kihűlt, bevonjuk vele a süteményünket. Tipp: Süthetjük kapcsos tortaformában is, így valóban répatorta lesz és nem répás süti!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!